Mielipiteitä, et kumpi on kannattavampaa: Yhden sinsun turkki on monesta kohtaa takussa ja siitä lähtee aivan hirveästi karvaa. (edellinen omistaja ei ole tiennyt että cincuja kammataan takapuolesta niskaanpäin) ja ilmeisesti nämä irtokarvat jääneet isoiski takuiksi turkkiin.
Eli kannattaako sitä harjailla usein niin että koko cincu tuntuu ihan kaljulta välillä vai pitäiskö vaan harventaa noita kampauskertoja ja antaa turkin kasvaa rauhassa välillä? Ilkeetä kun toi nuori poika käy vielä päälle ja neidon turkki on aina ihan tuhrunen peräpäästä..
Ei ole mikään näytteleycincu koskaan tuon turkkinsa takia, mut ois kiva jos sen edes chillaksi tunnistaisi. Ja olen saanut tota kyllä ihan hyvin kammattua. Ei räpistele vastaan eikä huuda.
Mä nyppisin takut irti, jos ne lähtevät leikkaamatta. Sitten karstaisin ja kampaisin. Sen jälkeen kylvettäisin ja katsoisin miltä tilanne näyttää. En kampaa kovin usein. 3kk on ollut välinä. Nyt tammikuussa on taas kampauksen aika.
Saako noita takkuja nypäistyä irti, vai ovatko kovin isoja?
Osa on mun peukalon pään kokoisia isoja takkuja. Olen niitä varavasti kammalla koittanut saada pois. Ja nyt näyttäis että alkaa ainakin selkäpuolelta olemaan takut pois. Vatsapuolella niitä vielä taitaa olla.
Olen sitä aina kammannut ja sitten laittanyt kylpyyn ja turkki on kyllä tosi paljon jo muuttunut siitä mitä se oli kun cincu tuli meille.
Sitten varsinkin sieltä peräpäästä se turkki on sellanen "kihartavan takkuinen". Eli olisiko sitä "vanuttumista" mistä olen joskus lukenut. Miten sitä sais laitettua paremmaksi?
Tähän mennessä olen kammannut turkki 1-2 viikossa. Nyt joulun aikaan taisin pitää jopa 2 viikon välin, mutta taas huomasin irtokarvaa.
Mä epäilen, että jos takkuja ei saa nyt pois, ne vaan jatkaa laajenemistaan ja kohta on koko cincu yhtä takkua. Oletko kokeillut lähteekö karvat irti ihan vain nyppäisemällä napakasti pieniä alueita kerrallaan?
Jos hän olisi mulla, tekisin seuraavan käsittelyn ():
a.) kokeilisin nyppiä ne takut pois. b.) jos a ei toimi, kokeilisin tiheällä kammalla saada takut irti tai selvitettyä. c.) jos a eikä b toimi, saksat käteen ja kaveri avuksi ja leikkaisin takut pois. Sen jälkeen kampaisin turkkia säännöllisesti. Uusi karva kasvaa kuitenkin takaisin. Onhan se cincun ikävä olla kun on tuollaiset takut turkissa.
(Tulipas koulumainen selitys. A, b, c ja kaikki. Hoh. )
Hännänaluksen hoitoon. Jos se liasta takkuinen, kastele pyyhkeen reuna ja pyyhi hännänalus puhtaaksi tai sitten ihan peset sen pepun pideesuihkulla tms. Kannattaa yrittää varoa, ettei cincu kastu muualta. Kuivaa hännänalus föönillä ja samalla voi jo kammatakin karvoja auki. Takkuja voi myös nyppiä taas irti.
^^ Mulla ei ole koskaan ollut tuollaista tapausta, mutta luulis, että pysyy kuosissa, jos sen kerran viikossa kampaa. Ja jos pysyy, voihan sitä kokeilla, että miten menee normaalilla kampausvälillä eli noin 3-4 kk.
^^^ Hanna: Siksi ehdotin leikkaamista, koska onhan ne takut pakko saada pois , ettei koko cincu ole kohta yhtä takkua. Mutta leikaaminen vasta viimeinen keino, mun mielestä. Kyllähän se uusi karvaa kasvaa kuitenkin suht nopeasti takaisin. Jos cincu päästä esim. karvatupon selästä, kyllä siinä karva usein on jo takaisin koko pituudessaan noin 3-4 kk päästä. Toki jos cinculla on kovin pitkä turkki, sitten menee kauemmin.
Unohtui, takut on niin kovin kiinni et koko cincu ois vallan karvaton jos oisin ne nyppässyt irti. Olen melkein karva kerrallaan koittanut varovasti niitä irrotella (toisaalta tuttua hommaa kun omistin pitkäkarvaisen kanin joskus, jonka peppu oli aina joskus takussa, ja hampaista tuli jos oli kovakouranen).
Eli kampaan vastedes kerran viikossa (ainakin niin kauan kun tuntuu että sitä irtokarvaa lähtee, ettei enää takkuuntuisi). Kiitos neuvoista
Mistä tuo turkki on siis mennyt tuollaiseen kuntoon (meni vähän ohi) Eihän useita cincuja edes kammata ja turkki pysyy hyvässä kunnossa..jne Vai onko entinen omistaja kammannut jotenkin väärin ?
Mistä tuo turkki on siis mennyt tuollaiseen kuntoon (meni vähän ohi)Eihän useita cincuja edes kammata ja turkki pysyy hyvässä kunnossa..jne Vai onko entinen omistaja kammannut jotenkin väärin ?
Entinen omistaja on karstalla harjannut tämän cincun selkäosaa ja vähän kylkiä. Ainut huono puoli että aina on harjattu niskasta peppuun päin.. Yhden cincun verran olen varmasti saanut jo irtokarvaa ja takkuja pois tuosta rouvasta, vain kammalla vetäen pepusta niskaan päin. Jaminasta lähtee koko ajan karvaa ja ilmeisesti nämä irtokarvat ovat jääneet sinne turkin sisään tolloiksi/takuiksi.
Syytä siihen, miksi tästä rouvasta koko ajan irtoaa karvaa, en ole vielä keksinyt..
Nyt harmittaa kun en sillon ottanut Jaminasta kuvaa kun se meille tuli, että olis vertailukuva siitä, kuinka hurjalta turkki aluksi näytti..
tämän kyseisen sinsun turkki on aina ollut huono, ihan poikasesta asti, jonka kyllä kerroin sinulle. Itse olen säännöllisesti poistanut noita takkuja, joita tulee aina vain lisää. Kaksosten syntymän jälkeen minulla ei ole ollut aikaa keskittyä ks. sinsun turkin kaunistamiseen, minkä myös kerroin turkkia sinulle esitellessäni. Jospa jättäisit suurielkeiset päivittelyt sikseen ja keskittyisit itse asiaan.
Tässä pöyristyttävän kauhea takkuturkki (josta et tajunnut ottaa kuvaa, joka on otettu vähän ennen myyntihetkeä ja kertaakaan en sitä kammannut tätä kuvanottohetkeä varten):
Mistä tuo turkki on siis mennyt tuollaiseen kuntoon Eihän useita cincuja edes kammata ja turkki pysyy hyvässä kunnossa..jne
Tätä miekii ihmettelin. En ole sinsujani kammannut muuta kuin karvanlähdön aikaan, ja silloinkin väärään suuntaan, niskasta peppuun (muuten tulee hammasta), eikä ikuna ole yhtään takkua tullut tyttöihin. Joten en usko että kampaamisessa on syy. Olisiko sillä vaan sellanen karvanlaatu joka jotenkin takkuuntuu/huopaantuu helposti ja sit ne kaikki irtokarvat vielä pahentavat koko ajan takkuja.
Mitähän syitä siihen mahottomaan karvanlähtöön voisi olla? Auttaisiko joku vitamiinikuuri tms.???
Ja pakko myös huomauttaa, että kampauskurssilla Rebeckakin kampasi välillä päästä hännäntyveen päin.. Aika jännä juttu tuo "takkuinen turkki" Kuinka usein cincua on ennen kammattu(millaisella kammalla) ,entä millaisessa hiekassa on saanut pyöriä..Onko asunut yksin, vai lajitoverin kanssa ?
tämän kyseisen sinsun turkki on aina ollut huono, ihan poikasesta asti, jonka kyllä kerroin sinulle. Itse olen säännöllisesti poistanut noita takkuja, joita tulee aina vain lisää. Kaksosten syntymän jälkeen minulla ei ole ollut aikaa keskittyä ks. sinsun turkin kaunistamiseen, minkä myös kerroin turkkia sinulle esitellessäni. Jospa jättäisit suurielkeiset päivittelyt sikseen ja keskittyisit itse asiaan. Tässä pöyristyttävän kauhea takkuturkki (josta et tajunnut ottaa kuvaa, joka on otettu vähän ennen myyntihetkeä ja kertaakaan en sitä kammannut tätä kuvanottohetkeä varten): http://kuvablogi.com/nayta/1/25787 Hmmph...
Jos nyt olet (tai joku muu on) sellaisen kuvan saanut että sinua tästä tavalla tai toisella syyttäisin, niin en todellakaan.
Ja kuten tuossa kuvassakin näkyy nuo "tupsut" tuolla korvien välissä, ne olivat takkuja... Lisää takkuja oli hännän ympärillä.. Niistä ollaan melkein päästy eroon. Vain kaksi takkua on vielä irrottamatta.
Samaa mieltä olen, että tämän cincun turkki ei ole paras mahdollinen ja on helposti takkuuntuva. Ja kuten Mari83 kirjoitti syy ei ole luultavasti ole sinun kampaamisessa.
Itse kun olen tätä cincua kammannut pepusta niskaan, lähtee irtokarvaa turkin seasta aika tavalla. Kun taas kampaa niskasta peppuun karvaa ei juuri kampaan jää.
Pointtini on ollut se että jos cincua olisi kammattu pepusta niskaan olisi EHKÄ nuo takut jääneet syntymättä. Mutta koska ne nyt suurimmalta osalta ovat pois, ei enää ole tämän osalta mitään hätää.
Vanha omistaja sanoi harjanneensa cincua karstalla, kun kammalla ei ollut mitään lähtenyt. Ja kertoi cincun hiekan olleen valkoisessa purkissa, jossa punainen kansi (olettaisin sen olleen Puikkia?)
Meillä on ollut hiekkana carreraa ja nyt kokeilussa Wittemolenia.
Ymmärrän hyvin että vanha omistaja ei ole cincun "turkin kaunistamiseen" ehtinyt perehtyä niiden kaksosten takia. Eikä ole varmaan kovin halunnutkaan, koska oli allerginen (kädet kutisivat, eikö niin?). Muuten kaikki kolme cincua ovat ollet todella ihania lemmikkejä, että kyllä niistä on hyvää huolta pidetty. Pojista toisen turkki on ihan ok ja toisella on todella mahtaav turkki, joten sekin kertoo että vanha omistaja ei ole cincuja ainakaan huonosti kohdellut.
Joillakin sinsuilla turkinlaatu vain on huonompi (kihara,viipaloituva,vanuttuva,takkuinen), ja tähän voi ennaltaehkäisevästi vaikuttaa oikeanlaisella kasvattamisella ja jalostuseläinten valinnalla.Toki irtokarvat vielä lisäävät takkujen muodostumista.Säännöllisellä irtokarvojen nyppimisellä ( /tarraharjaamalla tms) takkuja saadaan varmaankin hillittyä.Omalla vanhemmalla uroksellani karvanlähdöt ovat aina olleet erittäin voimakkaita ja muutenkin "ylimääräistä" karvanlähtöä on ajoittain.Keväällä ja syksyllä turkin vaihdon yhteydessä tulevaan karvanlähtöön ei juuri voi vaikuttaa,mutta mikäli karvanlähtöä on jatkuvasti,voisi vitamiinikuuria harkita.Kuitenkin tulee muistaa,että mikäli sinsu syö hyvälaatuista ruokaa (oikein varastoitu pelletti ja hyvä heinä,raikas vesi), vitamiinikuurille ei ole tarvetta.