Käyttäjien sisäänkirjautuminen
Käyttäjänimi 
 
Salasana 
    Muista minut  
Post Info TOPIC: Mitä väärä ruokavalio aiheuttaa?


3. Serti

Tila: Offline
Viestit: 2145
Päivämäärä:
Mitä väärä ruokavalio aiheuttaa?
Permalink Closed


Jäin tuossa miettimään kun punnitsin meitin Eemelin ja se onneton ei painanut edes 400g, että mikä sen vois aiheuttaa? Onhan meillä ihmisilläkin että jotkut saavat syödä vaikka mitä ja ei näy missään mutta onko chilloilla sama...? Kyllä Eemeli selvästi syö heinää ja pellettiä ja juokin mielestäni sopivasti, näillä tarkoitan että otus on aina minulla ollessan ruokaillut samalla tavalla. Papanat ovat normaaleja.
Eemeli on peräisin Vampulasta, yhdestä navetasta jossa oli kamala määrä eri eläimiä, kaneja, rottia, hamsuja, possuja, hevosia, lintuja ja mitähän vielä
Siellä oli paljon chinchilloja. Onko Eemelillä ne perintötekijät jotka ovat sen saaneet tuollaiseksi sporttimalliksi kun kuitenkin Eemelin emo oli iso ja tukeva? Vai voiko kyseessä olla se, että pentuaikana ei ruokinta ole ollut chinchillan kehitykselle sopivaa? Kuitenkin Eemeli on jättänyt isokokoisia penskoja...

__________________


Kuma

Tila: Offline
Viestit: 160
Päivämäärä:
Permalink Closed

Jaa-a, muakin hieman ihmetyttää tuo painokysymys, kun meilläkään ei tytöt kumpikaan paina edes 400g (tosin eläinlääkärissä ne kuittasivat sen vain olankohautuksella)... Meikosta sen 350g vielä ymmärtää kun reppana on jäänyt tuollaiseksi onnettoman kokoiseksi muutenkin, siis on ihan selvästi vain tosi pienirakenteinen, mutta Dalia on melkein normikinkun kokoinen eikä sillä ole painoa kuin n.400g..
Tyttelit kumminkin syövät ja ihan hyvällä halullakin; tuota melko isoa heinätelinettä saa täyttää melkein kerran päivässä ja pellettiäkin saa pari kertaa viikossa laittaa reilusti lisää... Vai syövätkö ne vain liikaa heinää ja liian vähän pellettiä, tuota olen pohdiskellut.. Mitä mieltä olette

__________________


3. Serti

Tila: Offline
Viestit: 1565
Päivämäärä:
Permalink Closed

kaikkien sinsujen ei ole tarkoitus painaa 500-600g.varsinkin ns. hentorakenteisemmat sinsut painavat helposti vähemmän.mikäli sinsu "tuntuu" hyvältä,eli kkylkiluut tai selkäranka ei tunnu terävinä,en huolestuisi.itselläni on juuri tälläinen hentorakenteisempi sinsu (en keksi kuvaavampaa sanaa,pienehkö) ja se on muhkeimmillaan painanut jopa 550g(veteraani ikäinen),kun ei juuri liikkunut häkissään,kuin ruoka astialle ja koppiinmutta nuorempana painoi vain tuon päälle 400g(5-9 vuotiaana)ja nyt hieman vaihdellen 450-470g ja luulen että se johtuu juuri tuosta iän tuomasta rauhallisuudesta.(14 vuotias).


metsänelukka:tyttöjä en ole nähnyt,mutta muffi on kovin samantyyppinen kuin tuo minun veteraanini,joten tuskin luonnostaan tulee enää hurjasti enemmän painoa,ellei sitten läskiä.ja muistuttaisin nuorten sinsun omistajien kanssa että monet sinsut keräävät tuon painon kasvukauden jälkeen,eli painoa voi tulla pitkälti yli kaksi vuotiaanakin vasta ja siihen asti ollaan kuikelompia.



__________________
Sari Kippo


Kingis Mode Rator

Tila: Offline
Viestit: 3840
Päivämäärä:
Permalink Closed

Kyllä 400 grammaa painava chinchilla saattaa olla lihaksikas ja muutenkin massava, mutta se on vain yksinkertaisesti pienikokoinen. Noita tosi pienikokoisia cincuja käytetään ainakin jenkkilässä Dwarf (kääpiöchinchilla) cincujen kasvatukseen, jotta Dwarfeille saataisiin lisää värimutaatiota. Tuo ei nyt sinällään liity asiaan, mutta halusin vain tuoda esiin sen, että ei nuo pienet yksilöt välttämättä mitään ”viallisia” (siis väärinruokittuja tai muuten kitukasvuisia) ole.

Jos pieni eläin on pitkärunkoinen, se saattaa helposti näyttää laihalta, vaikka se ei sitä olisikaan. Koska eläin on laiha, on toisaalta vähän makuasiakin, sillä mun yhdestä cincusta on samassa näyttelyssä sanottu petissä että hieman laiha ja virallisessa että hieman lihava. Itse olin sitä mieltä, että se on normaali.


 


Pieni eläin voi myös jättää isoja jälkeläisiä. Esim. mun Jesperin vanhemmat painoi vuoden ikäisinä 500 grammaa (isä) ja 600 g (emä). Mutta Jesper on nyt 9 kk ja painaa 630 g (eikä muuten ole läski vaan extra leveä ruumiinrakenteeltaan). Ja homma voi myös mennä toisin päin: iso eläin saattaa joskus jättää vain pieniä jälkeläisiä. Ja taas jos ajatellaan näyttelyitä, niin hyvä näyttelyeläin ei välttämättä ole hyvä jalostuseläin tai toisin päin. Eräs SLC:n kasvattaja mainitsi tuossa jokin aika sitten, että hänellä on nyt yksi jalostusuros, joka on tosi pieni (muuten hyvä), mutta se jättää tosi isoja jälkeläisiä.


 


On myös esitetty sellaista teoriaa cincuille, että koko menisi sukupolvissa kolmen jaksoissa. Eli ensi on ISO, sitten vähän pienempi ja kolmas sukupolvi on pieniä. Ja taas alkaa alusta eli tuo pieni jättää sen ISO jne. Ehkä se joissain suvuissa saattaa noin mennäkin, mutta itse en tuohon teoriaan oikein usko. Ainakin Linda Olsen (Galant’s) sanoi, että silloin kun hän aloitti kasvatuksen ja kasvatti pääasiossa kokoa (jokin ominaisuus on alussa valittava ensisijaiseksi) ja valitsi poikueista aina ne isoimmat. Nyt hänellä on tosi isoja cincuja, samoin jälkeläisiä.


 


Haluan sanoa vielä sen, että jos chinchilla painaa esim. 700 grammaa, se ei tarkoita, että eläin olisi lihava (ei kyllä sitäkään, että se olisi laiha). Eläin saattaa olla iso ilman että se olisi lihava. Ja jos taas rotumääritelmää ajatellaan niin tavoitteenahan on kasvattaa isoja cincuja, ei lihava (eikä laihoja).



-- Edited by MaaritH at 10:39, 2005-03-24

__________________


Kuma

Tila: Offline
Viestit: 160
Päivämäärä:
Permalink Closed

Juu, niin vähän arvelinkin että ihan normaalia tuo on. Tytöt ovat aika nuoria vielä ja molemmat on tuollaisia "hentoja" verrattuna Muffiinkin, tosin pienempi kokoisiakin. Muffin painosta mulla ei ole mitään stressiä, poika liikkuu sen verran joka päivä että luulisi pitävän liian painonnousun kurissa ja liian laihalta se ei ainakaan vaikuta. Poika sitä paitsi syökin aika tuhdisti, melkein yhtä paljon kun tytöt yhteensä.

__________________


Kuma

Tila: Offline
Viestit: 166
Päivämäärä:
Permalink Closed

Heips

Mäkin haluan osallistua tähän painokeskusteluun, kun punnitsin eilen meidän chillat:

Tahvon on jäntevin ja painavin mun perheestä eli 520g

Wilma taas on isoin, mutta kovin hentoisen oloinen ja painaa 490g

Mimmi ja Iida taas ovat jänteviä ja pienehköjä molemmat. Mimmi kooltaan pienempi ja 390g ja Iida taas 440g.

Mimmi ja Iida menisivät virallisessa näyttelyluokassa nuoriin ja Tahvo normaaliin. Wilmaa en ole näyttelyihin tuomassa, koska se stressaa matkaa niin paljon. Mutta sanokaa nyt viisaammat, että voidaanko näyden kanssa pärjätä virallisessa luokassa vai sakotetaanko siitä, että olemme niin pieniä???

__________________


3. Serti

Tila: Offline
Viestit: 1565
Päivämäärä:
Permalink Closed

virallisessa luokassa pienestä koosta sakotetaan ja saattaa tulla mainita jos eläin on kovin kevyt.mutta mun mielestä voi aina sen kerran viralliseenkin tuoda ja jos saa muuten ok arvostelun,mutta koon takia saa kakkosen,niin en sitä häpeäisi.tai kakkosta muutnkaan. ja voihan sitä jatkossa viedä sitten pettiin,jos ei virallisessa "tärppää". oma sinsuni sai viime näyttelyssä kakkosen osalta pienuuden takia,mutta varmasti suurelta osalta turkin likaisuuden takia.ja uudestaan ollaan viralliseen menossa,vaikka kakkonen tulikin.


eli pointti siis oli,että mitäpä siitä voisi menettääkään


miun 6,5kk vanha manna painoi 497g (ja silti on "sporttimalli"),kun taas tuhdimpi ja pienempi jazz (10kk) painoi 520g.seitsemän täyttävä napsu painoi 598g.



__________________
Sari Kippo
Sivu 1 yhteensä 1 sivusta  sorted by
 
Pikaviesti

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi pikaviestiä

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard